Vizažistica otkriva najčešće pogreške šminkanja očiju zbog kojih možete izgledati starije

Plus, kako ih ispraviti

by | 15 svibnja, 2024
kako pravilno našminkati oči

Zbog pogrešno našminkanih očiju možete djelovati starije i umornije. Uz savjet beauty ekspertice, izbjegnite najčešće vizažističke pogreške i pomladite se u samo nekoliko minuta.

“Ove male make-up pogreške uvelike djeluju na vaš izgled“, istaknula je beauty stručnjakinja Mayra Lopez na svom TikTok profilu @the.mayra.lopez. To je potkrijepila dokazima, šminkajući jednu stranu lica uobičajenim tehnikama šminkanja, dok je s druge strane koristila vlastite metode, one koje, prema vizažistici, rezultiraju mladolikijim i svježijim izgledom.

Mayra je koristila iste proizvode sa svake strane lica istaknuvši: “Pogledajte razliku”.

Savjetujući prvo kako našminkati obrve, objasnila je da ih ne želite samo popuniti. “Uobičajena tehnika šminkanja “spušta” izgled obrva, a vi ih zapravo želite “podići”, rekla je Mayra. Kako biste to postigli, dovoljno da prije popunjavanja obrva, iščetkate svoje obrve prema gore. “To možete učiniti četkicom od potrošene maskare. Ova tehnika vašem licu daje “automatski lifting“, navela je vizažistica.

Pročitajte: Za trenutno guste obrve: 10 najboljih olovki za obrve

Kako biste dodatno poboljšali svoj izgled očiju, Mayra savjetuje onima koji su opsjednuti olovkom (linerom) za oči da će možda morati promijeniti način na koji je nanose. “Umjesto da olovku za oči nanesete samo u kut prateći liniju oka prema dolje, radije napravite malo baby krilo koje će vizualno podići vaše oči.”

Prilikom odabira sjenila za oči, zrele bi žene, kako savjetuje vizažistica, trebale izbjegavati nanošenje svjetlucavog sjenila tik ispod obrva. “Ako imate zrelu kožu, još uvijek možete nositi svjetlucava sjenila – samo ih izbjegavajte nanijeti ispod obrve jer ako su vaši kapci spušteni, na ovaj ćete ih način dodatno istaknuti“, komentirala je Mayra. Kako biste istaknuli unutarnji luk obrve, vizažistica radije savjetuje korištenje mat sjenilo u svijetloj nijansi.

Kad je riječ o prikrivanju tamnih podočnjaka, većina žena poseže za korektorom. Mayra se slaže da ovaj dekorativni proizvod može biti spas, ali savjetuje da ga nanesete samo na unutarnji i vanjski kut očiju, a ne, kao što je uobičajeno, na cijelo područje oko očiju.

Pročitajte: 10 najboljih ruževa u ružičastim i koraljnim nijansama

Foto: Petardj, iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: