Fantastičan vizažistički trik zahvaljujući kojemu upali podočnjaci nestaju u trenu

by | 15 travnja, 2024
prikrivanje upalih podočnjaka

Upali podočnjaci odlično se tretiraju filerima hijaluronske kiseline, ali ako ovaj estetski tretman nije na vašoj listi želja, imamo odlično alternativno rješenje.

Podočnjaci su kao estetski problem vrlo česti i najviše doprinose izgledu lica, odnosno dojmu svježeg i odmornog izgleda. Dok se tamni podočnjaci ponekad lako mogu prikriti dobrim korektorom, upali podočnjaci, koji su rezultat gubitka volumena kože, zahtijevaju složeniji pristup.

Ako ste spremni uložiti malo truda i vremena (i malo, ali ne previše novaca), uz par vizažističkih trikova možete ublažiti izgled upalih i tamnih podočnjaka.

Pročitajte: 8 najčešćih make-up pogrešaka koje čine žene iznad 40-e

prikrivanje upalih podočnjaka

Kombinacija dvaju korektora

Najbolji efekt prikrivanja upalih i tamnih podočnjaka postiže se individualno odabranom kombinacijom korektora za podočnjake i color correctora ili korektora u različitim bojama.

Mnogi brendovi nude korektore za podočnjake u tonovima breskve, koralja ili dinje (ovisno o vašoj nijansi kože) i sjajan su odabir ako imate tamne podočnjake jer te nijanse neutraliziraju ljubičasto-plave i crvenkasto-smeđe podočnjake, bez sivkastog efekta.

prikrivanje upalih podočnjaka

Kako nanijeti korektor

Prvo, na očišćenu kožu nanesite kremu za područje oko očiju pa pričekajte malo da se upije. Zatim nanesite color corrector, ali samo na najtamnija područja i utapkajte ga vršcima prstiju tako da se stopi.

Na kraju, na vrh dodajte korektor za podočnjake (koji može biti mrvicu tamniji od boje vašeg tena) blendajući ga uz rubove prethodno nanesenog proizvoda.

Pročitajte: Nemate vremena za šminkanje? Za ovaj elegantan, nude make-up look trebate samo 5 minuta!

Foto: Jupiterimages, Pixland/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: