Majčin dan: filmovi koje gledamo ususret ovom važnom danu

by | 12 svibnja, 2023
majčin dan filmovi

Majčin dan slavi se u čast ljubavi, brige i predanosti majki diljem svijeta.

Ovaj poseban dan, koji se obilježava druge nedjelje mjeseca svibnja u mnogim zemljama, prilika je za izražavanje zahvalnosti i poštovanja za nevjerojatna odricanja i nesebičnost koje majke pokazuju svaki dan. Postoje mnogi načini kako obilježiti ovaj dan, od jednostavnih gesta poput čestitki, cvijeća pa sve do onih stvari koje ostaju kao uspomena i koje se pamte. 

Tog dana samo je važno odvojiti vrijeme kako bi se majke osjećale voljenima i cijenjenima, a sigurni smo da svaka majka cijeni i najmanji detalj pažnje koji joj je poklonjen taj dan. 

Ususret Majčinom danu, izdvojili smo nekoliko filmova koji su idealni za provesti nedjeljno popodne ili večer i pogledati ih s majkom.

Pročitajte: 5 čudesnih filmova o ljubavi koje treba pogledati svaka žena 

Čudo

Čudo (engl. Wonder) američka je filmska drama Stephena Chboskyja iz 2017. godine, temeljena na istoimenom romanu R. J. Palacija. Govori o Augustu Pullmanu, dječaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu te se pokušava uklopiti u svoju novu životnu sredinu.

Mamma Mia!

Mamma Mia! film osmišljen je po istoimenom svjetski poznatom mjuziklu utemeljenom na pjesmama grupe ABBA. Film je dobio naziv po ABBA-inom hitu iz 1975. “Mamma Mia”. Dvostruka oskarovka Meryl Streep ima glavnu ulogu te glumi majku Donnu Sheridan. Pierce Brosnan, Colin Firth i Stellan Skarsgård u ulozi su tri moguća oca Donnine kćeri Sophie koju glumi Amanda Seyfried.

Majčin dan

Priča o tri majke koje proživljavaju različite situacije u danima prije Majčinog dana. Slatko, složeno, duhovito i dirljivo – baš kao i mame diljem svijeta.

Garry Marshall i u ovom je filmu okupio velike zvijezde: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Juliju Roberts te Jasona Sudeikisa.

Pomajka

Jackie (Susan Sarandon) i Luke (Ed Harris) se razvode, a njihova djeca, Anna (Jena Malone) i Ben (Liam Aiken) teško se mire s činjenicom da im se roditelji razvode te da u očevu životu postoji nova žena, uspješna fotografkinja Isabel (Julia Roberts). Ona se trudi da se djeca osjećaju ugodno i kad su s ocem, no obožava svoj posao i ne namjerava odustati od njega. Film je 1999. godine nominiran za Zlatni globus te je osvojio sedam nagrada i pet nominacija.

Lady Bird

Glavna junakinja filma 17-godišnja je učenica viših razreda katoličke srednje škole u Sacramentu, u Kaliforniji. Roditelji su joj po rođenju nadjenuli ime Christine McPherson, no ona odbacuje to ime i predstavlja se pseudonimom Lady Bird.

Majke i kćeri

Film o majkama, kćerkama i njihovim odnosima. Posebne svaka na svoj način, vezane i razdvojene različitim životnim okolnostima. Svaka od ovih žena otkriva jedan sloj majčinstva, emociju koja ga prati i koja se nikad ne gasi.

Šašavi petak

Napeti odnosi samohrane majke i kćeri punkerice poprime novu dimenziju kad zamijene tijela. Zabavno, romantično i smiješno – film koji uistinu ima sve u jednom!

 

Izvor: Youtube, Mariakray iStock/Getty Images Plus via Getty Images