Mafini od tankih kora

by | 22 siječnja, 2013

Sastojci:

  • 200 g tankih kora za pitu
  • 12 prepeličjih jaja
  • 250 g mladog sira
  • 100 g švapskog sira
  • 220 g praške šunke
  • 200 g špinata
  • 1 jaje
  • 1 dl vrhnja
  • 1,5 dl mlijeka
  • mješavina začina, so
  • ulje

Način pripreme:

1. Tanke kore za pitu unakrsno presjeći da bi se od svake kore dobilo četiri pravokutnika.
2. Špnat kratko blanširati u slanoj vodi, a potom ga ocijediti od suvišne tečnosti i isjeckati.
3. Mladi sir izmrviti, a prašku šunku isjeći na kockice.
4. Sjediniti prašku šunku, švapski i mladi sir te dodati začine po ukusu i promiješati.
5. Kalupe za mafine nauljiti pa svako udubljenje obložiti tankim korama za pitu. Krajeve kora saviti ka unutra da
bi visili.
6. Preko kora rasporediti malo fila od sira i šunke, a zatim nanijeti malo špinata.
7. U sredini špinata napraviti udubljenje pa u svako razbiti po jedno prepeličje jaje.
8. Posebno umutiti jaje, vrhnje i mlijeko te dobijenom smjesom zaliti prostor oko prepeličjih jaja. Peći u zagrijanoj
rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana