Mađarska piletina

by | 9 listopada, 2013

Sastojci:

  • 700 g pilećeg filea
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl vrhnja
  • 400 g pelati rajčica
  • 3 glavice luka
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 2 dl goveđe juhe
  • 1 žlica brašna
  • 5 žlica ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Piletinu i pelati rajčice narezati na kockice, a luk na tanko.
2. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati piletinu, te pržiti dok meso ne porumeni.
3. Prženom luku i mesu dodati pelati rajčice, juhu i mljevenu papriku, začiniti po želji, poklopiti, pa pirjati na umjerenoj temperaturi oko 30 minuta.
4. Posebno umutiti jogurt, brašno i kiselo vrhnje. Pripremljenu mješavinu dodati pirjanom mesu, te kuhati još nekoliko minuta kako bi se smjesa zgusnula.
5. Gotovo jelo poslužiti uz kuhanu tjesteninu po želji.

Izvor: Dobra hrana