Lyonska jaja

by | 24 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1 žlica vrhnja
  • 1 žlica majoneze
  • 1/2 žličice senfa
  • 80 g suhe vratine
  • 20 g parmezana
  • 30 g maslaca
  • 100 g sira
  • 2 žlice brašna

Priprema:

1. Jaja skuhati pa ih oljuštiti.
2. Ohlađena jaja poprečno prerezati napola te izvaditi žumanjke.
3. Suhu vratinu sitno nasjeckati.
4. Pomiješati žumanjke, vrhnje, majonezu, parmezan, vratinu i začine po želji. Sastojke dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. Pripremljenom smjesom napuniti bjelanjke i staviti ih u hladnjak.
6. U manjoj posudi otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Uz neprestano miješanje postepeno dolijevati mlijeko. Kada se mlijeko zgusne, dodati ribani sir i začine po želji pa promiješati.
7. Stisnuta jaja izvaditi iz hladnjaka te svako preliti punom žlicom bešamel umaka i ukrasiti mljevenom paprikom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept