


Sastojci:
- 4 jaja
- 1 žlica vrhnja
- 1 žlica majoneze
- 1/2 žličice senfa
- 80 g suhe vratine
- 20 g parmezana
- 30 g maslaca
- 100 g sira
- 2 žlice brašna
Priprema:
1. Jaja skuhati pa ih oljuštiti.
2. Ohlađena jaja poprečno prerezati napola te izvaditi žumanjke.
3. Suhu vratinu sitno nasjeckati.
4. Pomiješati žumanjke, vrhnje, majonezu, parmezan, vratinu i začine po želji. Sastojke dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. Pripremljenom smjesom napuniti bjelanjke i staviti ih u hladnjak.
6. U manjoj posudi otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Uz neprestano miješanje postepeno dolijevati mlijeko. Kada se mlijeko zgusne, dodati ribani sir i začine po želji pa promiješati.
7. Stisnuta jaja izvaditi iz hladnjaka te svako preliti punom žlicom bešamel umaka i ukrasiti mljevenom paprikom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



