Napredna tehnologija i snažni prirodni sastojci: Ovi su brendovi unijeli održivost u svijet luksuzne ljepote

by | 16 veljače, 2023
održivi beauty brendovi

Uz kupce koji su sada sve više društveno i etički osviješteni, potražnja za čistom i održivom ljepotom raste. Oni su informirani na svim frontovima – razumiju dobrobiti prirodnih sastojaka, ali i znaju da njihove formule nisu nužno učinkovite. Vrlo često brendovima organske kozmetike, osobito onima malima, nedostaje pristupa odgovarajućem znanju o njezi kože, proizvodnim procesima i botaničkim sastojcima vrhunske kvalitete. Takvi proizvodi mogu dati minimalne rezultate ili čak izazvati pogoršanje u stanju kože. Želite održivo i prirodno? Uložite u luksuzne brendove. Oni kombiniraju naprednu tehnologiju za njegu kože s visokom učinkovitošću i snažnim prirodnim sastojcima. Zbog ovih šest proizvođača šminke i proizvoda za njegu kože poželjet ćete “ozeleniti” svoju beauty rutinu.

Luksuzni održivi brendovi 

Tata Harper

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tata Harper Skincare (@tataharperskincare)

Tata Harper dokazuje da prirodna njega kože ne znači kompromitiranje visokoučinkovitih i kvalitetnih formula. Svi proizvodi nastaju na njihovoj vlastitoj farmi kroz proizvodnju malih serija. Formule su 100 % prirodne: bez sintetike, umjetnih boja, mirisa i toksina. Prepuni su visokokoncentriranih sastojaka, pakirani u staklene bočice, dok su ambalaže izrađene od razgradivog materijala i recikliranog kartona, a ono malo plastike koju koriste potječe od kukuruza.

Ignae

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ignae (@ignae_official)

Stvoren s ciljem pružanja svjesnog luksuza, Ignae svojim kupcima nudi njegu kože usmjerenu na učinak, koja koristi blagodati pronađene u sastojcima s Azora u Portugalu. Svi su proizvodi veganski, cruelty-free i izrađeni biotehnologijom. Imajući na umu očuvanje bioraznolikosti, Ignae aktivno radi na stvaranju “Kruga dobra”, gdje brend može podržati lokalni gospodarski razvoj, sudjelovati u projektima očuvanja okoliša i nastavljati podizati svijest o široj borbi protiv klimatskih promjena.

Oquist Cosmetics

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oquist Cosmetics (@oquistcosmetics)

Ljepota susreće umjetnost s brendom Oquist Cosmetics, koji nudi višenamjensku njegu kože bez vode kao sastojka, i to u skulpturama od terakote. Osnivači, otac i kći Olga i Pavel Babneev, istražili su održive karakteristike brojnih materijala prije nego što su se odlučili za terakotu, koja je ocijenjena najbolje na čimbenicima kao što su emisije CO2 tijekom transporta i mogućnosti recikliranja. Bezvodna kvaliteta formule, u međuvremenu, omogućuje Oquistu stvaranje proizvoda bez konzervansa koji ne ugrožavaju mikrobiom kože i mogu se isprati bez narušavanja ravnoteže ekosustava. Bolje za nas, bolje za planet – idealno, zar ne?

Kjaer Weis 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kjaer Weis (@kjaerweis)

Organski certificirana kozmetika visoke učinkovitosti s mogućnošću ponovnog punjenja nastala je kad je Kirsten Kjaer Weis, danska vizažistica sa sjedištem u New Yorku, poželjela izbaciti kemikalije iz beauty rutine modela jer su se uvijek žalile na suhu kožu, akne, osipe i osjetljive oči. Kreirala je potpuno prirodnu liniju šminke Kjaer Weis s prozirnim teksturama i organskim sastojcima. Bez parabena, mineralnog ulja, silikona, sintetičkih mirisa i boja, Kjaer Weis luksuzna organska linija dolazi upakirana u elegantne metalne kutije koje je moguće ponovno puniti i koje je dizajnirao poznati Marc Atlan. Nagrađivano kremasto rumenilo neprestano je rasprodano, a nudi blistav dodir boje s formulom koju često opisuju kao nešto između njege kože i šminke.

La Bouche Rouge

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli La bouche rouge, Paris (@laboucherougeparis)

U vremenu prekomjerne potrošnje, rasipanja materijala i za mnoge gubitka luksuza ističe se La Bouche Rouge, pariški brend čije ime u prijevodu znači “crvene usne”, ali i imati glas, kao upečatljiva poruka. La Bouche Rouge brend je šminke koji spaja ekološku odgovornost i ljepotu. Njihovi su ruževi 100 % organski i proizvedeni u Francuskoj, ne sadrže PMMA ni mikroplastiku te nude elegantne kožne torbice koje su međusobno zamjenjive (treba zamijeniti samo ruž za usne, a kutija traje zauvijek). La Bouche Rouge fokusiran je na održivost u svom dizajnu i nastojanju da riješi alarmantnu količinu jednokratne ambalaže. Procjenjuje se da se godišnje baci jedna milijarda ruževa za usne i futrola. Svaka kožna futrola izrađena je korištenjem recikliranih kožnih ostataka iz Tanneries du Puy. Formule svih proizvoda su bez endokrinih disruptora, mikroplastike, alergena, veganske su i cruelty-free.

INIKA Organic

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli INIKA Organic | Natural Beauty (@inikaorganic)

INIKA je pokrenuta 2006. godine s jedinstvenom misijom: stvoriti make-up proizvode bez upitnih sastojaka. Sa sjedištem u Melbourneu, Australija, INIKA proizvodi 100 % su prirodni i više od dvije trećine asortimana je certificirano kao organsko. Napravljeni su od najfinijih biljaka i minerala – odabranih zbog kvalitete, ispitane čistoće i provjerene sigurnosti. Svi proizvodi su cruelty-free, bez toksina, veganski i ekološki prihvatljivi. INIKA vjeruje da ljepota proizlazi iz dobrog zdravlja, iz hrane koju jedemo i zraka koji udišemo. Njihova je filozofija raditi visokokvalitetnu šminku koja daje besprijekoran izgled. Njihovi nagrađivani proizvodi pružaju dojam luksuza i ostavljaju blistave rezultate. Vaša koža će ih obožavati, a i vi!

Pročitajte: Tretmani lica koje bi vaš vizažist želio da napravite prije dolaska na šminkanje

Naslovna fotografija: @kjaerweis/Instagram