Lovačke šnicle

by | 6 rujna, 2013

Sastojci:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 2 žlice brašna
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl soka od rajčica
  • 2 žlice naribanog hrena
  • 0,5 ml ulja
  • 500 g krumpira
  • 1/2 vezice peršina
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Meso narezati na tanke šnicle, izlupati ga, posoliti i uvaljati u brašno. Pripremljene šnicle popeći na vrućem ulju, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. U masnoću od mesa dodati sitno sjeckani češnjak i brašno, popeći 1-2 minute, doliti bijelo vino i sok od rajčica pa kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući dok se umak ne zgusne.
3. Pred kraj kuhanja vratiti šnicle u umak, dodati hren i začiniti po želji.
4. Krumpir oguliti, narezati ga na kocke, skuhati u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz šnicle. Posluženo jelo ukrasiti sitno sjeckanim peršinom.

Izvor: Dobra hrana