

Sastojci:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 2 žlice brašna
- 3 češnja češnjaka
- 1 dl bijelog vina
- 2 dl soka od rajčica
- 2 žlice naribanog hrena
- 0,5 ml ulja
- 500 g krumpira
- 1/2 vezice peršina
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Meso narezati na tanke šnicle, izlupati ga, posoliti i uvaljati u brašno. Pripremljene šnicle popeći na vrućem ulju, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. U masnoću od mesa dodati sitno sjeckani češnjak i brašno, popeći 1-2 minute, doliti bijelo vino i sok od rajčica pa kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući dok se umak ne zgusne.
3. Pred kraj kuhanja vratiti šnicle u umak, dodati hren i začiniti po želji.
4. Krumpir oguliti, narezati ga na kocke, skuhati u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz šnicle. Posluženo jelo ukrasiti sitno sjeckanim peršinom.
Izvor: Dobra hrana



