Gadget zahvaljujući kojemu ćete povećati produktivnost i svoje radno mjesto učiniti zdravijim

by | 19 svibnja, 2022

Zanemarujete činjenicu da trećinu svoga dana provodite radeći, odnosno da većinu tog vremena provodite sjedeći za računalom? Vrijeme je za promjenu. Točnije, vrijeme je za ergonomsko radno okruženje. 

Intuitivni bežični miš Logitech LIFT  osmišljen je kako bi vam pomogao da zauzmete ispravan stav te vrijeme za računalom provedete u udobnom i zdravom položaju tijela, bilo da ste dešnjak ili ljevak. Predivan dizajn prirodnog oblika odlično pristaje malim i rukama srednje veličine, a dolazi u tri prekrasne boje: ružičasta, sivobijela i grafitna. Grafitna boja također je dostupna u verziji za ljevake. 

“Ergonomija i udobnost imaju glavnu ulogu u cjelokupnoj dobrobiti radnog prostora”, objasnila je Olessia Hageman, direktorica Odjela ergonomije u Logitechu. “Nadovezujući se na našu filozofiju koja kaže da kad se osjećamo dobro, radimo bolje, stvorili smo Lift kako bismo pomogli ljudima da satima rade u udobnosti i da se osjećaju bolje na kraju dugog dana provedenog za radnim stolom.”

Lift je najnoviji dodatak Logitechovoj Ergo seriji koji podržava kompanijski pristup produkt dizajnu i iskustvima usmjeren na ljude i znanost. Lift vertikalni ergonomski miš pažljivo je izrađen uz nekoliko krugova testiranja korisnika koji su uključivali Logitechov Ergo Lab – i uz pečat odobrenja vodećih ergonomskih institucija.

Ovaj jedinstveni miš u svom kompaktnom izdanju dolazi s mnoštvom benefita i vrhunskih značajki koje pridonose produktivnosti. Mekana gumena ručka Lift miša i udoban oslonac za palac manjim rukama osiguravaju udobnost satima. Njegov okomiti dizajn s kutom od 57 stupnjeva omogućuje dešnjacima i ljevacima opuštajući stisak i uklanja pritisak sa zapešća, istovremeno promovirajući prirodnije držanje podlaktice tijekom dana. Tihi magnetski kotačić za pomicanje SmartWheel pruža i brzinu i preciznost bez obzira na to uređujete li redak po redak ili letite kroz dokumente.

U trenu bežično povežite Lift s operativnim sustavima Windows, macOS, Linux, Chrome OS, iPadOS i Android putem Bluetooth® Low Energy ili sigurnog Logi Bolt USB prijamnika. 

Uz opciju Logitech Flow zadržite cjelodnevnu usredotočenost i bez napora upravljajte sadržajem na do tri uređaja pomoću gumba Easy-Switch.

Održivi dizajn Lift miša čini ga izborom s kojim se možete osjećati dobro. U Logitechu su proizvodi osmišljeni tako da pružaju izvrsno korisničko iskustvo i minimiziraju otisak na okoliš, zbog čega je dio plastičnih dijelova Lifta izrađen od reciklirane (PCR) plastike – 70 % za antracit i 54% za ružičastu i svijetlosivu.  Logitechov PCR program jača predanost brenda dizajnu za održivost i osigurava da plastika u potrošačkoj elektronici na kraju životnog vijeka dobije “drugi život”, odnosno da se ponovno koristi. Aktualne inicijative za povećanje ove obveze znače da otprilike 65 % miševa i tipkovnica u najvećem portfelju Logitecha uključuju određenu razinu PCR plastike i da će se za uvođenje novih proizvoda koristiti PCR plastika, gdje god je to moguće. Svi Logitech proizvodi, uključujući Lift, certificirano su ugljično neutralni. Kad kupite Logitechov proizvod, ugljični otisak tog proizvoda smanjen je na nulu podrškom šumarstvu, obnovljivim izvorima energije i zajednicama koje smanjuju količinu ugljika.

Pitate li se zašto ergonomija ima toliko važnu ulogu u našem svakodnevnom funkcioniranju, reći ćemo samo da tijekom godine tipke na vašoj tipkovnici stisnut ćete tri milijuna puta, dok ćete pomičući miš prijeći udaljenost od 26 kilometara. Pokušajte samo zamisliti kakve negativne učinke to ima na vaše tijelo i zdravlje! Statistika je vro jasna i pokazala je da 15 % Amerikanaca, 7 % Nijemaca, 12 % Britanaca i 10 % Šveđana na dnevnoj bazi zbog neodgovarajuće računalne opreme pati od bolova i nelagode u gornjem dijelu tijela. Bolni simptomi podjednako zahvaćaju žene i muškarce, odnosno 60 % žena i 40 % muškaraca osjetilo je bolove i nelagodu u predjelu šake, zgloba, podlaktice i ramena. S time na umu, želite li “nadopuniti” svoj ergonomski ured, uz Logitech Lift ergonomski miš sjajno će ići i tipkovnica K860.

Osvojite bežični miš Logitech LIFT!

Kako biste se uvjerili u sve prednosti Logitech LIFT bežičnog miša o kojima smo vam pisali u ovom članku, poklanjamo vam četiri miša – i to dva Lift miša za ljevake te dva za dešnjake. Nagradni natječaj u kojem ih možete osvojiti čeka vas na Ljepota&zdravlje Instagramu!

 

Foto: PR