Niste raspoloženi? Evo koji će vas parfemi malo podignuti

Note mirisa koje možete pronaći u parfemima djeluju trenutno na pojačanje raspoloženja - evo što treba potražiti

by | 1 lipnja, 2021

Kad otvorite prozor i osjetite miris ruža ili bazge, proljeće počne obuzimati vaše tijelo. Osjećate se bolje, poletnije, ponekad i nesvjesni da je upravo cvijet zaslužan za tu pozitivnu promjenu u vama.

No da mirisi utječu na nas dokazuje i znanost. Dio našeg mozga koji obrađuje miris nalazi se u živčanom sustavu – dijelu mozga koji se bavi osjećajima i pamćenjem. On onda oslobađa hormone koji kontroliraju emocije i raspoloženja. Zbog toga aroma parfema koju je nekad nosila vaša baka ili cvijeta koji ste imali u svadbenom buketu, ima snagu odvesti vas do nostalgije, sreće i mira.

Evo koji sve miris možete potražiti u kreativnim parfemima kako biste unijeli malo radosti u svoju svakodnevicu!

Mandarina
Arome citrusa pomažu u smirivanju stresa i živaca, a mandarina ima sočan miris pun svježine i vitalnosti. Miris mandarine pomaže kod depresije i tjeskobe, a ako se želite osjećati opuštenije, potražite parfem s mandarinama.

Juicy Couture “Oh So Orange”

Đumbir
Ušuškava nas i podiže nam raspoloženje, a pojačava i koncentraciju te umanjuje osjećaj umora i stresa. Đumbir vežemo za toplinu, tako da našpricajte parfem po sebi koji sadrži i ovu notu, ako vam treba malo utjehe.

Jean Paul Gaultier “Classique”

 

Bergamot

Ovo dragocjeno citrusno voće u središtu je mnogih kolekcija, a parfem s ovom notom ima prepoznatljiv i svjež miris, daje nam poletnost i priziva topla ljetna popodneva. Ovo je miris kojem se možete okrenuti u prohladnim, kišnim danima kako biste se malo “našpricali” sunčevom svjetlošću.

Eau de Givenchy

 

Kokos

Postoji li nešto što nas više asocira na ljeto od mirisa kokosa? Egzotika, sunce, more, kokteli… Sve to prizivamo čim osjetimo ovaj “odmor u bočici”, stoga, ako vam je potrebna opuštenost i želite dovesti osjećaj godišnjeg odmora u svoj radni dan, potražite parfem koji ima ovu ljetnu notu.

Lancôme “La Nuit Trésor Nude”

 

Foto: Unsplash