

Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 300 g trapista
- 2 glavice crvenog luka
- 250 g šunke
- 2 dl jogurta
- 3 jaja
- 1 žlica gustina
- 1 ljuta paprika
- 300 g šampinjona
- 50 g pirea od rajčica
- 1 žlica ulja
- mješavina začina
- origano
Priprema:
1. Trapist naribati krupno, luk i ljutu papriku narezati na kolutove, šunku na rezance, a šampinjone na listove.
2. Lisnato tijesto razvući na debljinu od 5 mm te ga prebaciti u podmazani pleh i vilicom izbosti na više mjesta.
3. Tijesto premazati pireom od rajčica i po njemu ravnomjerno rasporediti šunku.
4. Posebno pomiješati jogurt, jaja, gustin i sir, pa nanijeti preko šunke, a odozgora staviti šampinjone, kolutove luka i ljutu papriku.
5. Pripremljenu pitu peći u zagrijanoj pećnici 35 minuta na 225 °C.
Izvor: Dobra hrana



