Lisnato s tunjevinom

by | 31 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 2 tunjevine iz konzerve
  • 3 kisela krastavca
  • 100 g zelenih maslina
  • 30 g margarina
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 manja glavica luka
  • 1 jaje
  • sezam
  • mješavina začina

Priprema:

1. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm. Modlicom u obliku kruga na tijestu izvaditi željene oblike. Potom uzeti malo manju modlu te pomoću nje na polovini krugova od tijesta izvaditi prstenove.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega poslagati podloge od tijesta u obliku krugova. Rubove krugova od tijesta premazati umućenim jajetom i na njih prilijepiti prstenove također u obliku krugova. Prstenove premazati umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok se tijesto ne razlista i porumeni.
3. Dok se tijesto peče, pripremiti paštetu. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
4. Pomiješati tunjevinu, luk, 50 g zelenih maslina, kisele krastavce, margarin, senf, sok od limuna i začine po želji. Izmiksati kako bi se dobila fina pašteta.
5. Pečene lisnato napuniti paštetom od tunjevine i ukrasiti maslinama.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept