Lijepe vijesti! Matea Parlov Koštro pobijedila u Hannoveru i dohvatila olimpijsku normu

by | 27 ožujka, 2023

Matea Parlov Koštro pobijedila je na maratonu u Hannoveru istrčavši osobni rekord s 2:25:45, rekord staze i normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. Aktualna europska doprvakinja ostvarila je uvjerljivu pobjedu ispred Kenijke Pauline Mutwa Thitu (2:29:25) i meksičke maratonke Risper Gesabwe (2:29:49).

Matea je sukladno taktici koju je najavio njezin trener Slavko Petrović na polovici staze imala rezultat 1:12:34, što je već bio pokazatelj da je u pravom ritmu za rezultat čak i znatno bolji od norme.

“Jako sam zadovoljna pobjedom i istrčanom olimpijskom normom. Istrčala sam i novi osobni rekord te novi rekord staze. Imala sam dva pacemakera koji su mi pomogli držati tempo. Stvarno sam zahvalna svima, cijelom mojem timu, sponzorima, organizatorima i svim ljudima koji su nas došli bodriti. Nakon što sam prošle godine ovdje istrčala normu za Europsko prvenstvo, a sada i ovu za Olimpijske igre, jasno je da mi je Hannover sretan grad i da mi je ovo omiljeni maraton”, rekla je vidno zadovoljna Matea po ulasku u cilj maratona.

Zadovoljan je bio i njezin trener Slavko Petrović.

“Jako smo zadovoljni utrkom. Došli smo s ciljem ispunjavanja olimpijske norme i Matea je u tome uspjela. Išla je više od minute ispod norme i gotovo tri minute bolje od osobnog rekorda. Mogla je i bolje, ali vjetar je bio doista jak, posebno izvan grada. Mislim da bi mogla na nekoj drugoj utrci ići i ispod 2:24”, rekao je Petrović.

Foto: Debbie Jayne Kinsey