Lignje s povrćem

by | 3 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 600 g očišćenih lignji
  • 1 glavica luka
  • 1 poriluk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 1 tikvica
  • 4 žlice sojinog umaka
  • 1 žličica šećera
  • 1 rajčica
  • 150 g riže, ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Luk, poriluk i rajčicu narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Mrkve i tikvicu pomoću noža za guljenje narezati na tanke trake.
3. Popeći luk i češnjak, a potom dodati poriluk te i njega kratko popržiti.
4. Zatim dodati tikvice i mrkvu i pirjati ih dok ne omekšaju.
5. Dodati rajčicu, šećer, sojin umak i začine po želji pa sve zajedno kratko popržiti.
6. Posebno na malo ulja popeći lignje pa ih pomiješati s povrćem.
7. Rižu skuhati u slanoj vodi te procijediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept