

Sastojci:
- 600 g očišćenih krupnijih lignji
- 200 g purećeg bijelog mesa
- 100 g mozzarelle
- 1 glavica luka
- 1 dl bijelog vina
- 2 dl soka od rajčica
- 2 dl juneće juhe
- 1/2 vezice peršina
- 1 dl maslinovog ulja
- 250 g kukuruznog griza
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Krakove lignji sitno nasjeckati, a tijelo ostaviti u komadu. Mozzarellu narezati na kocke, a luk i peršin što sitnije nasjeckati. Puretinu samljeti u stroju za mljevenje mesa.
2. Na malo ulja popeći luk, a zatim dodati krakove lignji i mljeveno meso, te pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok svi sastojci ne omekšaju. Jelo skloniti sa štednjaka, dodati mozzarellu i začine po želji.
3. Pripremljenim nadjevom puniti lignje, pa ih zatvarati čačkalicama.
4. Punjene lignje popeći na ostatku maslinovog ulja, doliti bijelo vino, sok od rajčica i juhu, dodati peršin i začine po želji te kuhati na umjerenoj temperaturi 25 minuta.
5. Kukuruzni griz pripremiti prema uputama s vrećice, te ga odmah uliti u tepsiju i ostaviti da se ohladi. Zatim odgovarajućim modlima vaditi željene oblike i služiti kao prilog uz punjene lignje.
Izvor: Dobra hrana



