

Sastojci:
- 600 g očišćenih lignji
- 2 mrkve
- 1 tikvica
- 400 g gljiva
- 2 žlice pirea od rajčica
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 dl umaka od soje
- 200 g riže
- 5 žlica maslinova ulja
- 1 žlica gustina
- šafran
- mješavina začina, sol, papar
Priprema:
1. Lignje uzdužno prerezati i narezati na štapiće, gljive na listove, luk na režnjeve, mrkve i tikvicu oguliti i izrezati, također, na štapiće, a češnjak usitniti. Rižu kuhati u slanoj vodi, a zatim dodati malo šafrana te ga, kada se skuha, dobro ocijediti od viška tekućine.
2. Na maslinovom ulju popeći mrkvu, luk i češnjak, pa dodati lignje i pirjati uz povremeno dolijevanje vode.
3. Kada lignje omekšaju, dodati tikvice, gljive, umak od soje i pire od rajčica, začiniti po želji, te pirjati dok povrće ne bude meko a višak tekućine ne ispari. Jelo pred kraj pirjanja zagustiti gustinom, dobro izmiješati i kuhati još tri minute.
4. Gotovo jelo poslužiti uz kuhanu rižu.
Izvor: Dobra hrana



