Lena Dunham reagirala na kritike o njezinoj težini

Glumica i scenaristica često otvoreno priča o tabu temama, koje uključuju i zdravlje te tjelesnost

by | 7 listopada, 2021
Lena Dunham

Kreatorica i glumica ikonske serije “Girls” nedavno se udala za glazbenika Luisa Felbera, i svoju sreću pokazala na Instagramu. Međutim, veselje je zamaglila ružna nakupina komentara o njezinom izgledu. Lena Dunham odgovorila je na komentare o svome izgledu tjedan dana nakon što je podijelila fotografije svog vjenčanja.

Od njezinih riječi o stvarnosti suočavanja s dugim oblikom virusa COVID-19 do govora o kretanju na rehabilitaciji i oporavku, uvijek možete računati na Lenu Dunham da će podijeliti kako se doista osjeća. I njezin posljednji post na Instagramu zasigurno nije iznimka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham)

Dunham je otvoreno progovorila o nekim komentarima koji su pisali sramotno o njezinome tijelu  nakon što je objavila fotografije s dana vjenčanja – i podsjetila nas na to koliko je samoprihvaćanje zapravo važno.

“Prvo: ‘Je li Lena pojela glumačku ekipu serije “Girls”?’ jednostavno nije dobra šala. Drugo, ironično je usporediti moje tijelo s tijelom koje je tada također bilo predmet javne poruge. Ali, na kraju, kada ćemo naučiti prestati izjednačavati mršavost sa zdravljem/srećom?”

Ističući kako je povećanje tjelesne težine često jednako znak sreće i pozitivne promjene navika kao i gubitak težine, Dunham je govorila o tome kako se njezin život promijenio otkad se zadnji put pojavila na ekranu te je podijelila koliko je zahvalna na promjenama koje su se dogodile njezinu tijelu. “Fotografije s kojima me uspoređuju iz vremena su kad sam bila u aktivnoj ovisnosti s nedijagnosticiranom bolešću”, objasnila je. “U četiri godine otkako sam se otrijeznila i započela svoj život kao netko tko teži zdravlju, a ne samo postignuću, ove promjene omogućile su mi da budem takva sestra/prijateljica/kći kakva želim biti i da – upoznam svog muža.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham)

Nastavila je: “Ovo govorim za svaku drugu osobu čiji se izgled promijenio s vremenom, bolešću ili okolnostima – u redu je živjeti u svom sadašnjem tijelu, a da se to ne tretira kao prijelazno. Promijenila sam se i uistinu uživam. Volim vas sve.”

Glumici i redateljici prije nekoliko je godina dijagnosticirana endometrioza, Ehler-Danlos sindrom, a obavila je i histerektomiju s 31 godinom te, kao i pjevačica Selena Gomez koja se borila s brojnim bolestima i često bila napadnuta zbog svojih tjelesnih promjena, otvoreno je progovarala o važnosti pravovremenih pregleda i dijagnoze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham)

Foto: @lenadunham/Instagram