


Sastojci:
- 400 g tjestenine (pužići ili sl.)
- 200 g mozzarelle
- 150 g sira
- 200 g šunke
- 400 g pelata rajčica
- 2 zelene paprike
- 1 žlica pirea od rajčica
- 3 mlada luka
- 2 dl vrhnja
- 1 jaje
- 1 dl mlijeka
- 30 g parmezana
- 0,5 dl ulja
- origano, mješavina začina
Priprema:
1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, mozzarellu, pelate rajčica, papriku i šunku narezati na kocke, mladi luk na kolutove, a sir krupno naribati.
2. Na malo ulja popržiti mladi luk, te dodati papriku i pelate rajčica, pa pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok povrće ne omekša.
3. U omekšalo povrće dodati šunku, pire od rajčica i origano, začiniti po želji i pirjati još 5 minuta.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu usuti 1/3 tjestenine, zatim nanijeti sloj pripremljenog nadjeva, posipati mozzarellom i sirom, isti postupak ponoviti jednom, te završiti tjesteninom.
5. U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, vrhnje i mlijeko, preliti preko posljednjeg sloja tjestenine i posipati parmezanom.
Izvor: Dobra hrana



