


Sastojci:
- 250 g tijesta za lazanje
- 500 g tikvica
- 200 g sira za ribanje
- 100 g mozzarelle
- 150 g šunke
- 150 g kečapa
- ulje, sol
Za bešamel umak:
- 50 g maslaca
- 2 žlice brašna (do vrha)
- 7 dl mlijeka
- 30 g parmezana
- muškatni oraščić
- mješavina začina
Priprema:
1. Pomoću noža neoguljene tikvice uzdužno razrezati na listove. Potom listove popržiti s obje strane na malo ulja da porumene.
2. Mozzarellu narezati na kockice, a sir naribati na krupno.
3. Tijesto za lazanje kratko prokuhati u proključaloj vodi s nekoliko kapi ulja.
4. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti maslac pa dodati brašno i kratko popržiti. Zatim uz neprestano miješanje postepeno dolijevati mlijeko dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan, muškatni oraščić i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti malo bešamel umaka. Prekriti ga listovima lazanja, preliti s malo umaka i kečapa pa poslagati red tikvica i šunke. Posuti s malo mozzarelle i sira. Isti postupak nadjevanja ponavljati dok se ne utroši materijal. Završiti listovima lazanje, preliti ih bešamelom i posuti sirom. Lazanje peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



