Lazanje s mesom

by | 29 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 30 dag mljevenog junećeg mesa
  • 2 glavice češnjaka
  • 1 velika žličica mljevene kadulje
  • 2-3 glavice crvenog luka
  • 1 vezica peršina
  • 2 dl bijelog vina
  • 3 dl vode
  • 5 dag kuhane rajčice
  • 5 dl bešamel umaka
  • 25 dag tijesta za lazanje
  • ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

1. U prikladnoj posudi na vruće ulje dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pržite dok luk ne dobije zlatnu boju.

2. Dodajte mljeveno meso, kuhanu rajčicu, bijelo vino, nasjeckani peršin i 3 dl vode – dobro izmiješajte. Kad prokuha, smanjite temperaturu. Umak kuhajte 50-ak minuta povremeno miješajući (po potrebi dodavati vodu).

3. Kad je umak gotov, slažite lazanje. Na dno posude stavite umak tek toliko da prekrije dno, a zatim prekrijte 1/5 bešamel umaka. Nakon toga dodajte tijesto za lazanje, i tako još dva puta. Na vrh stavite još malo umaka i dodajte bešamel.

4. Tako složene lazanje pecite 45 minuta na temperaturi od 125 stupnjeva.