


Sastojci:
- 30 dag mljevenog junećeg mesa
- 2 glavice češnjaka
- 1 velika žličica mljevene kadulje
- 2-3 glavice crvenog luka
- 1 vezica peršina
- 2 dl bijelog vina
- 3 dl vode
- 5 dag kuhane rajčice
- 5 dl bešamel umaka
- 25 dag tijesta za lazanje
- ulje
- sol
- papar
Priprema:
1. U prikladnoj posudi na vruće ulje dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pržite dok luk ne dobije zlatnu boju.
2. Dodajte mljeveno meso, kuhanu rajčicu, bijelo vino, nasjeckani peršin i 3 dl vode – dobro izmiješajte. Kad prokuha, smanjite temperaturu. Umak kuhajte 50-ak minuta povremeno miješajući (po potrebi dodavati vodu).
3. Kad je umak gotov, slažite lazanje. Na dno posude stavite umak tek toliko da prekrije dno, a zatim prekrijte 1/5 bešamel umaka. Nakon toga dodajte tijesto za lazanje, i tako još dva puta. Na vrh stavite još malo umaka i dodajte bešamel.
4. Tako složene lazanje pecite 45 minuta na temperaturi od 125 stupnjeva.



