Lazanje s korama od špinata

by | 22 kolovoza, 2015

Obožavate lazanje, često ih jedete, čak i naručujete u restoranima jer ne možete odoljeti ovom talijanskom specijalitetu? Onda obavezno probajte ove malo drukčije, lazanje s korama od špinata!

ThinkstockPhotos-155746491

Sastojci:
– 300 g kora za lazanje od špinata
– 500 g miješanog mljevenog mesa
– 100 g suhe vratine
– 1 glavica crvenog luka
– 2 češnja češnjaka
– 3 dl soka od rajčica
– 40 g maslaca
– 2 žlice brašna
– 6 dl mlijeka
– 100 g mozzarelle
– 250 g sira
– mješavina začina
– origano, ulje

Priprema
1. Luk i suhu vratinu narezati na kockice, češnjak protisnuti, a sir krupno naribati.
2. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati meso te i njega kratko popržiti da promijeni boju. Potom doliti sok od rajčica i pirjati dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj kuhanja dodati suhu vratinu.
3. Posebno u manjoj posudi otopiti maslac, pa dodati brašno i kratko popržiti. Zatim postupno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati narezanu mozzarellu i začine po želji, pa miješati da se sir otopi.
4. Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red kora za lazanje od špinata. Premazati ih s malo nadjeva od mesa, potom preliti s malo bešamel umaka i posipati s malo sira.
Postupak nadijevanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Posljednji red kora za lazanje preliti bešamel umakom i posipati sirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock