Lađice s povrćem

by | 10 travnja, 2013

Sastojci:

  • 900 g glatkog brašna
  • 3 dl mlijeka
  • 2 dl jogurta
  • 2 dl ulja
  • 1 svjež kvasac
  • 1 žličica šećera
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 200 g šunke
  • 200 g polutvrdog sira
  • 2 jaja, sol

Priprema:

1. Pomiješati 2 dl mlakog mlijeka, šećer, žličicu brašna i svjež kvasac. Potom izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mlijeko, ulje, jogurt i malo soli po želji. Sastojke ručno izmiješati, a zatim postupno dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
4. Šunku te crvenu i zelenu papriku narezati na kockice. Zatim narezane sastojke pomiješati s izmrvljenim sirom, jednim jajetom i promiješati.
5. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Potom ga narezati na pravokutnike (8×6 cm).
6. Bočne strane pravokutnika malo savinuti prema unutra, a vrhove slijepiti da se dobije izgled lađe. Na isti način oblikovati i preostalo tijesto.
7. Unutrašnjost lađa napuniti pripremljenim nadjevom a rubove premazati umućenim jajetom. Poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.

Izvor: Dobra hrana