Lj&Z izbor: 5 kupki uz koje ćete se opustiti i barem na trenutak odlutati u neki drugi svijet

by | 3 studenoga, 2020

Užurbana svakodnevica, čak i sada, kad najviše vremena provodimo doma, često nas dovede u situaciju da se zaboravimo pobrinuti za sebe, a slažete se – sami bismo si trebali biti na prvome mjestu kako bismo drugima mogli dati najbolje od sebe.

Kako biste napokon posložili prioritete, vrijeme je da nađete 20-ak minuta u danu samo za sebe. I sami znate da ne postoji bolji recept za opuštanje od vruće kupke i dobre knjige na kraju dugog dana, pa zašto si taj mali užitak ne biste dopustili? Kupanje ublažava nesanicu, tjeskobu, bolove u mišićima, vraća energiju, pomaže pri smanjenju kilograma, olakšava prehlade, omekšava kožu… Stručnjaci s engleskog sveučilišta Loughborough otkrili su da je vruća kupka temperature 40 °C “otopila” jednak broj kalorija kao polusatna šetnja, a može li bolje od trošenja kalorija dok odmarate?

Napunite kadu vodom temperature 37-42°C te se kupajte od 10 do najviše 20 minuta. Kupku završite kratkim tuširanjem hladnom vodom pa se potom odmorite u krevetu, vjerujte nam – opuštanje je zajamčeno. U nastavku vam donosimo pet kupki koje će vam omekšati kožu, svojim mirisom vas odvesti u neki drugi svijet i odmaranje u kadi pretvoriti u pravo zen iskustvo.

Foto: Pexels