Kultni japanski specijalitet koji možete pripremiti jednostavnije nego što to mislite

by | 25 travnja, 2021

Na punjenoj tjestenini, sigurni smo, mnogi od nas mogli bi danima živjeti, a srećom, danas inspiraciju možemo pronaći u svim svjetskim kuhinjama.

Ovaj put idemo do japanske i jednog od naših omiljenih specijaliteta – gyoze. Azijski jastučići punjeni omiljenim mesnim ili vege mješavinama možda se na prvu čine previše složenima za pripremu kod kuće, no svatko tko ih je u svojoj kuhinji motao, pario i pržio barem jednom reći će kako cijeli proces nije ništa složeniji od, primjerice, motanja sarme. U pitanju su meki zalogaji posebno oblikovanog tankog tijesta kod kojih je posebno važno pažnju obratiti na omjer mesa, povrća, začina i samog omotača, a kada su gotovi, poslužuju se uz jednostavne umake na bazi soja sosa ili uz, po mnogima omiljeni, slatko ljuti umak.

Za pripremu tijesta trebat će vam svega tri sastojka, brašno, vruća voda i sol, a punjenje pak u potpunosti možete prilagoditi samo svom ukusu. Čak i ako niste preveliki ljubitelj azijskih okusa, tijesto za gyoze trpi baš svaku smislenu kombinaciju koja vam padne na pamet. Iako u originalnoj recepturi dolazi s mljevenim mesom, mi ćemo vam danas predstaviti odličnu vegetarijansku verziju ovog jela u kojem vam nimalo neće nedostajati meso.

Foto: Unsplash