Kukuruzna juha

by | 21 rujna, 2013

Sastojci:

  • 250 g kukuruza
  • 100 g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 5 dl goveđe juhe
  • 5 dl mlijeka
  • 2 krumpira
  • 1/2 vezice peršina
  • 1 dl biljnog vrhnja
  • 4 žlice ulja
  • 2 žlice brašna
  • mješavina začina

Priprema:

1. Krumpir, šampinjone i luk narezati na kockice, a peršin sitno isjeckati.
2. Na malo ulja popržiti luk kako bi omekšao, zatim dodati brašno, doliti juhu i mlijeko te nastaviti s kuhanjem uz stalno miješanje dok sve ne ujednači.
3. U proključalu juhu dodati kukuruz, krumpir i šampinjone, pa kuhati dok povrće ne omekša.
4. U gotovu juhu umiješati biljno vrhnje, začiniti je po želji i posipati peršinom.

Izvor: Dobra hrana