


Sastojci:
- 200 g riže
- 1 glavica luka
- 50 g maslaca
- 50 g parmezana
- 200 g svježeg sira
- 1 l juhe od povrća
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 jaja, ulje
- 150 g brašna
- 200 g krušnih mrvica
- mješavina začina
Priprema:
1. Luk očistiti i sitno nasjeckati, a zatim ga popržiti na otopljenom maslacu da porumeni.
2. Potom dodati rižu i kratko pržiti uz neprestano miješanje. Postepeno dolijevati juhu od povrća uz povremeno miješanje dok riža ne nabubri a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja dodati peršin i začine po želji.
3. U malo ohlađeni rižoto dodati izmrvljeni sir i parmezan pa promiješati.
4. Od dobivene smjese nauljenim rukama oblikovati kuglice veličine oraha.
5. Kuglice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mrvice. Pržiti ih u dubokoj masnoći dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



