


Sastojci:
- 200 g riže
- 3 jaja
- 150 g sira
- 150 g brašna
- 200 g krušnih mrvica
- 4 dl ulja
- 3 dl tartar umaka
- mješavina začina
- sol
Priprema:
1. Rižu skuhati u slanoj vodi, a potom ju ocijediti.
2. U ohlađenu rižu dodati jedno jaje, začine po želji i promiješati.
3. Sir narezati na kocke (1×1 cm).
4. Nauljenim dlanovima od skuhane riže oblikovati pogačice. U sredinu svake staviti kocku sira i oblikovati lopticu promjera 4 cm.
5. Oblikovane loptice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mrvice.
6. Panirane kuglice pržiti na vrućem ulju dok ne porumene. Vaditi ih na papirnati ubrus kako bi se ocijedile od viška masnoće.
7. Pržene kuglice preliti tartar umakom.
Izvor: Dobra hrana



