Posjetite ovo tajnovito mjesto na Krupi koje krije predivnu ljubavnu priču

Skriveno čudo za potpuni ljetni relax

by | 8 srpnja, 2022
kudin most

Kudin most mjesto je koje je toliko posebno, skriveno, tajnovito. I upravo zato je drukčije i valja ga posjetiti. Smješten na području grada Obrovca, na rijeci Krupi te u blizini malog mjesta Golubić. Krupa je također i naziv sela u Zadarskoj županiji, a tamo se nalazi i istoimena rijeka. Ono o čemu danas pišemo je Kudin most. Prema legendi, taj most izgradio je zaljubljeni mladić imena Kude kako bi prešao rijeku koja ga je dijelila od njegove drage, zaručnice imena Milija. Upravo je po njemu most dobio ime, a sagrađen je na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće. Njime su lukovi od sedrenih blokova i kamenih stupova spojeni, a to znači da su spojene obje obale rijeke Krupe te je dugačak 109 metara.

Danas je taj most zaštićeni spomenik kulture i jedno od mjesto koje valja zabilježiti za sljedeći izlet jer je ovo ujedno najstariji očuvani prijelaz preko rijeke Krupe.

Putujete li ove godine prema Zadarskoj županiji, svakako stavite i Kudin most na svoj plan. Iako lokacija nije razvikana i nema puno turista, upravo je to čini posebnom i drugačijom. Priroda će vas dirnuti zbog hladovine, mira, predivne rijeke, obližnjeg slapa. Po nama, ovo je idelano mjesto za potpuni ljetni relax!

Pročitajte: Vodič: Najbolja kupališta za osvježenje u vrućim, ljetnim danima!

Kudin most: Savršena destinacija za izlet

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Upoznaj Balkan (@upoznajbalkan_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NŠ (@nikolina_semper)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NŠ (@nikolina_semper)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @geografski_front

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lijepa naša (@lijepanasahr)

Pročitajte: Otok sreće: Četiri plaže otoka Raba koje očaravaju

Foto: Instagram; naslovna: @petracikojevic