


Sastojci:
- 200 g slanine
- 1 kg krumpira
- 200 g sira
- 500 g rajčica
- 1 dl mlijeka
- 1 dl vrhnja
- 3 jaja
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina, origano
Priprema:
1. Slaninu narezati na štapiće, oguljen krumpir i rajčice na kolutove, a sir krupno naribati.
2. Na teflonskoj tavici na malo ulja propržiti slaninu, a potom je izvaditi i ostaviti na toplom. U masnoći od slanine napola propržiti krumpir sa obje strane, te i njega izvaditi iz masnoće.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa u nju poslagati polupečen krumpir, preko njega rasporediti 1/3 pržene slanine, posuti sa 1/3 sira, prekriti kolutovima rajčice, začiniti po želji i na kraju posuti origanom. Isti postupak ponoviti još dva puta, a završiti rajčicom.
4. Posebno umutiti jaja, vrhnje i mlijeko, te pripremljenom smjesom zaliti pitu i staviti je u pećnicu da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



