


Sastojci:
- 400 g crvenog krumpira
- 8 stabljika celera s lišćem
- 2 češnja češnjaka
- 1 manja glavica luka
- 1 l pileće juhe (kocka)
- 40 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 5 dl mlijeka
- mješavina začina
Priprema:
1. Krumpir oguliti i narezati na kockice.
2. Stabljike celera odvojiti od listova pa listove sitno nasjeckati, a gornji dio stabljika oguliti nožem za guljenje i narezati na polumjesece.
3. Luk narezati na kockice, a češnjak ispasirati.
4. U posudi pomiješati krumpir, stabljike celera, luk i češnjak. Doliti pileću juhu i kuhati na umjerenoj temperaturi dok krumpir ne omekša. Potom povrće zajedno s juhom usitniti pomoću štapnog miksera kako bi se dobila kašasta smjesa.
5. Posebno u manjem loncu otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko ga popržiti. Postupno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne dobije umak.
6. U bešamel umak dodati žlicu povrća i juhu, nasjeckani list celera i začine po želji pa prokuhati. Ukoliko je juha pregusta, dodati još malo pileće juhe da bi se dobila željena gustoća.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



