


Sastojci:
- 500 g fileta soma
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 1 jaje
- 300 g krumpira
- 1 žlica umaka od soje
- prstohvat svježe ribanog đumbira
- krušne mrvice po potrebi
- 150 g zelenih maslina s paprikom
- 200 g majoneze
- 1 limun
- mješavina začina
- ulje, sol
Način pripreme:
1. Krumpir oljuštiti, rezati na kockice i prokuhati u slanoj vodi. Zatim ga ocijediti od viška tekućine i ispasirati.
2. Filete soma narezati na krupnije kocke i također prokuhati u slanoj vodi. Potom ocijediti od od viška tekućine i samljeti na mašini za mljevenje.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati pire krumpir, mljevenu ribu, pasirani češnjak, peršin, đumbir, umak od soje i jaje. Dodati začine po ukusu pa postepeno dodavati mrvice i miješati dok se ne dobije smjesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati krokete veličine oraha. Spuštati u duboku masnoću i pržiti dok ne porumene.
5. Na čačkalice nabadati po jedan kroket i maslinu dok se ne utroši pripremljeni materijal. Na kraju ih poprskati limunom i preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana



