Kroketi od krumpira

by | 30 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 600 g bijelog krumpira
  • 2 jaja
  • 250 g šunke
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 3 žlice ulja
  • brašna po potrebi
  • 200 g majoneze
  • 40 g parmezana, sol

Za pohanje:

  • 2 jaja
  • krušne mrvice po potrebi
  • 4 dl ulja

Priprema:

1. Bijeli krumpir skuhati zajedno s ljuskom. Zatim ga oguliti, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Ohlađeni krumpir pomiješati s jajima, parmezanom i uljem. Posoliti po želji te postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo, te mijesiti dok se ne dobije mekše, glatko tijesto.
3. Šunku narezati na kockice.
4. Tijesto od krumpira istanjiti na debljinu od 1 cm. Okruglim kalupom za krafne ili čašom na tijestu izvaditi krugove.
5. Na polovinu svakog kruga staviti žličicu sjeckane salame i preklopiti. Rubove tijesta pritisnuti da se slijepe.
6. Krokete uvaljati u umućena jaja pa u mrvice. Zatim ih peći na vrućem ulju dok ne porumene.
7. Pečene krokete preliti majonezom.

Izvor: Dobra hrana