Kroketi od kajgane

by | 17 travnja, 2013

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1 glavica luka
  • 4 šnite kruha
  • 3 dl mlijeka
  • 100 g suhe vratine
  • krušne mrvice po potrebi
  • 3 dl ulja
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 200 g majoneze
  • mješavina začina

Priprema:

1. Kruh preliti mlijekom, pa kada se natopi, ocijediti od viška tekućine i izmrviti.
2. Na malo ulja popržiti sitno sjeckani luk. Potom dodati 4 umućena jaja i ispeći kajganu.
3. Pečenu i ohlađenu kajganu pomiješati s izmrvljenim kruhom, dodati preostalo jaje, peršin, mlijeko i sitno sjeckani suhi vrat. Začiniti po želji i dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati okrugle krokete.
5. Krokete uvaljati u mrvice, a potom ih pržiti na vrućem ulju dok ne porumene.
6. Pržene krokete preliti majonezom.

Izvor: Dobra hrana