Kroasani s mileramom

by | 8 travnja, 2013

Za tijesto:

  • 850 g glatkog brašna
  • 2 dl milerama
  • 2,5 dl mlijeka
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 250 g maslaca
  • 3 jaja
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica šećera
  • sezam

Za kremu:

  • 350 g svježeg sira
  • 200 g šunke
  • 100 g sira

Tijesto:
1. U manjoj posudi pomiješati mlako mlijeko, svjež kvasac, šećer i žličicu brašna. Dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za miješanje usuti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, mileram, 2 jaja i sol pa promiješati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
4. Nadošlo tijesto podijeliti na 8 jufki. Svaku jufku razvaljati na debljinu od 5 mm.
5. Istanjene kore premazati omekšanim maslacem i naslagati ih jednu na drugu. Naslagane kore opet istanjiti da se dobije jedna okrugla cjelina od tijesta debljine 5 mm, koju potom treba narezati na 16 trokuta.
6. Posebno pomiješati naribani sir, izmrvljeni svježi sir i sitno sjeckanu šunku.
7. Na svaki trokut tijesta staviti žlicu pripremljenog nadjeva i uviti u kiflu.
8. Pripremljene kroasane poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih umućenim jajetom i posuti sezamom te peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana