Krem juha s mladim lukom

by | 26 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 250 g krumpira
  • 150 g mladog luka
  • 8 dl pileće juhe
  • 30 g maslaca
  • 5 žlica ulja
  • 3 dl jogurta
  • 2 žlice limunovog soka
  • 200 g šampinjona
  • 4 šnite tosta
  • mješavina začina, sol, papar, bosiljak

Priprema:

1. Mladi luk narezati na kolutove, krumpir oguliti i narezati na kocke, tost također narezati na kocke, a šampinjone na listove.
2. Na malo maslaca popržiti bijeli dio mladog luka, a zeleni ostaviti za dekoraciju.
3. U prženi luk dodati krumpir i juhu, te poklopiti i pirjati dok krumpir ne omekša. Zatim sve izmiksati u blenderu i vratiti u posudu.
4. Jogurt naliti u posudu, dodati šampinjone i začine, pa kuhati dok šampinjoni ne omekšaju.
5. Na malo ulja popržiti tost, bosiljak i mješavinu začina, te dodati u gotovu juhu.
6. Neposredno pred posluživanje umiješati sok od limuna i posipati zelenim komadićima mladog luka.

Izvor: Dobra hrana