


Sastojci:
- 250 g krumpira
- 150 g mladog luka
- 8 dl pileće juhe
- 30 g maslaca
- 5 žlica ulja
- 3 dl jogurta
- 2 žlice limunovog soka
- 200 g šampinjona
- 4 šnite tosta
- mješavina začina, sol, papar, bosiljak
Priprema:
1. Mladi luk narezati na kolutove, krumpir oguliti i narezati na kocke, tost također narezati na kocke, a šampinjone na listove.
2. Na malo maslaca popržiti bijeli dio mladog luka, a zeleni ostaviti za dekoraciju.
3. U prženi luk dodati krumpir i juhu, te poklopiti i pirjati dok krumpir ne omekša. Zatim sve izmiksati u blenderu i vratiti u posudu.
4. Jogurt naliti u posudu, dodati šampinjone i začine, pa kuhati dok šampinjoni ne omekšaju.
5. Na malo ulja popržiti tost, bosiljak i mješavinu začina, te dodati u gotovu juhu.
6. Neposredno pred posluživanje umiješati sok od limuna i posipati zelenim komadićima mladog luka.
Izvor: Dobra hrana



