


Sastojci:
- 1 manja glavica brokule
- 1 srednja mrkva
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 200 g sira trapista
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Brokulu očistiti od korijena i istrgati na cvjetove, a mrkvu oguliti i narezati na kolutove. Pripremljene sastojke staviti u posudu, preliti ih vodom tek toliko da pokrije i kuhati dok ne omekšaju.
2. Luk što sitnije nasjeckati, a zatim popržiti na malo ulja.
3. Pomiješati pirjani luk s kuhanim povrćem te izmiksati s malo juhe od kuhanja. Potom doliti preostalu juhu, dodati vrhnje za kuhanje i začine po želji i prokuhati.
4. Gotovu juhu podijeliti u tanjure, a zatim posipati ribanim trapistom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



