


Sastojci:
- 200 g šampinjona
- 2 veća krumpira
- 1 glavica luka
- 1 dl mlijeka
- 1,5 l juhe od povrća iz kocke
- 25 g margarina
- 1/2 žličice senfa
- prstohvat majčine dušice
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Krumpir oguliti i narezati na krupnije kocke, luk na režnjeve, a šampinjone prerezati napola.
2. U odgovarajuću posudu staviti krumpir, luk i šampinjone, dodati margarin i zaliti juhom od povrća. Poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
3. Omekšano povrće zajedno s juhom u kojoj se kuhalo izmiksati štapnim mikserom ili usitniti u multipraktiku.
4. U dobivenu smjesu doliti mlijeko, dodati senf, majčinu dušicu i začine po ukusu pa kratko prokuhati. Ukoliko je previše gusto, doliti još malo juhe od povrća.
Izvor: Dobra hrana



