


Sastojci:
- 4 krumpira srednje veličine
- 250 g šampinjona
- 150 g mesnate slanine
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 dl neutralnog vrhnja
- 1,5 l juhe od povrća iz kocke
- 4 žlice ulja
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Krumpir oguliti i narezati na kocke, a zatim ga skuhati u vodi i ispasirati.
2. Luk nasjeckati na kockice, a mrkvu krupno naribati.
3. Slaninu narezati na štapiće, a šampinjone na listove, te ih popirjati na malo ulja.
4. Na malo ulja popirjati luk i mrkvu, zaliti juhom od povrća, dodati pasiran krumpir i prokuhati.
5. Zatim dodati pečenu slaninu i šampinjone, nasjeckani peršin i začine po želji, pa kratko prokuhati.
6. U gotovu juhu umiješati neutralno vrhnje.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



