


Sastojci:
- 2 kg junetine od buta
- 4 kg korabe
- 500 g mladog graška
- 1 kg luka
- 200 g brašna
- 3 dl ulja
- 4 dl vrhnja
- 6 žumanjaka
- 2 stručka peršina
- 6 kocki za juhu
- mješavina začina, papar
Sastojci:
1. Junetinu i oguljenu korabu narezati na kocke, a luk i peršin sitno nasjeckati.
2. U posudi od 15 litara na ulju popeći crni luk da porumeni, dodati junetinu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok ne omekša.
3. U manju posudu uliti 6 l vode, dodati kocke za juhu i kuhati dok juha ne proključa. U proključalu juhu dodati korabu i kuhati je dok ne omekša. Korabu procijediti, te 2/3 izmiksati i vratiti u juhu, a 1/3 ostaviti u komadu.
4. Miksanu korabu razmućenu u juhi i ostatak kockica korabe pomiješati s pirjanom junetinom, dodati grašak, doliti još 6 litara vode te ostaviti da proključa.
5. Pripremljenu juhu kuhati dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj kuhanja umiješati hladnu zapršku i začiniti po želji.
6. Posebno umućene žumanjke i vrhnje umiješati u kuhanu juhu i posipati je nasjeckanim peršinom.
Izvor: Dobra hrana



