Kotleti u umaku od limuna

by | 8 rujna, 2013

Sastojci:

  • 8 bifteka bez kostiju
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 poriluka
  • 2 mlada luka
  • 3 dl suhog bijelog vina
  • 2 limuna
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica gustina
  • mješavina začina, papar, ružmarin

Priprema:

1. Bifteke istanjiti, češnjak usitniti, a poriluk, limun i luk narezati na ploške.
2. Istanjene bifteke natrljati češnjakom i začiniti po želji, te ih peći na maslinovom ulju dok ne porumene.
3. U pečene bifteke dodati mladi luk, poriluk i ružmarin, pa pirjati uz povremeno dolijevanje bijelog vina.
4. Pred kraj pirjanja, dodati limun, žlicu gustina, začiniti po želji, te pirjati još pet minuta. Gotove šnicle poslužiti s kuhanim krumpirom.

Izvor: Dobra hrana