Kotleti s jabukama

by | 16 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 6 svinjskih kotleta
  • 2 jaja
  • prstohvat ružmarina
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 200 g krušnih mrvica
  • 50 g čipsa od jabuke
  • 1 dl vrhnja
  • 4 dl goveđe juhe
  • mješavina začina

Priprema:

1. Kotlete istanjiti batom za meso.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati umućena jaja, ružmarin, češnjak i začine po želji.
3. Istanjene kotlete uroniti u pripremljenu smjesu, a zatim ih uvaljati u krušne mrvice. Peći ih na vrućem ulju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene. Zatim kotlete izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati vrhnje, goveđu juhu i čips od jabuka, te kratko prokuhati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati kotlete. Preliti ih pripremljenim nadjevom, prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C 25 min. Zatim otkriti foliju i nastaviti s pečenjem još 15 min.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept