Kotleti na talijanski način

by | 23 veljače, 2013

POTREBNO JE:

  • 6 kotleta
  • 200 g krušnih mrvica
  • 3 jaja
  • brašna po potrebi
  • 3 dl ulja
  • mješavina začina

Za preljev:

  • 2 jaja
  • 1,5 dl vrhnja
  • 1 dl mlijeka
  • 50 g kečapa
  • 200 g sira za ribanje
  • mješavina začina

PRIPREMA:
1. Kotlete istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mrvice.
3. Panirane kotlete ispohati na vrućem ulju.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati pohane kotlete.
5. Posebno pripremiti preljev: umutiti jaja, vrhnje, mlijeko, kečap i sir za ribanje te promiješati.
6. Pripremljenim preljevom zaliti kotlete i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana