


POTREBNO JE:
- 6 kotleta
- 200 g krušnih mrvica
- 3 jaja
- brašna po potrebi
- 3 dl ulja
- mješavina začina
Za preljev:
- 2 jaja
- 1,5 dl vrhnja
- 1 dl mlijeka
- 50 g kečapa
- 200 g sira za ribanje
- mješavina začina
PRIPREMA:
1. Kotlete istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mrvice.
3. Panirane kotlete ispohati na vrućem ulju.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati pohane kotlete.
5. Posebno pripremiti preljev: umutiti jaja, vrhnje, mlijeko, kečap i sir za ribanje te promiješati.
6. Pripremljenim preljevom zaliti kotlete i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



