Košarice s tunjevinom

by | 28 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 3 mrkve
  • 250 g tunjevine
  • 2 dl vrhnja
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 žlica brašna
  • 2 žlice maslaca
  • 1 jaje
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Mrkvu oguliti i narezati na ploškice, a tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišnog ulja.
2. U teflonskoj tavi otopiti maslac, dodati mrkvu i pržiti je dok ne omekša. Zatim dodati vrhnje, bijelo vino, začiniti po želji, posipati malo brašna i kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne. Nadjev ostaviti da se ohladi.
3. Lisnato tijesto razvući na debljinu od 0,5 cm, a potom okruglim kalupom vaditi krugove. Manjim kalupom od dobivenih krugova raditi obruče.
4. Rubove svakog kruga premazati bjelanjkom, pa odozgora zalijepiti obruč. U sredinu svake košarice staviti prsten od folije kako se ne bi deformirala prilikom pečenja.
5. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, poslagati pripremljene košarice i peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pečene košarice napuniti pripremljenim nadjevom.

Izvor: Dobra hrana