Konzumiranje jogurta smanjuje rizik od dijabetesa

by | 10 veljače, 2014

Jedenje čaše jogurta dnevno može pomoći da spriječite dijabetes, navode istraživači.

Redovno konzumiranje jogurta svaki dan smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 za više od četvrtine, prema nalazima nove studije.

Slične zdravstvene beneficije dolaze iz drugih nemasnih fermentiranih proizvoda.

Znanstvenici sa Sveučilišta Cambridge nastojali su otkriti određuju li navike u prehrani unaprijed možemo li utjecati na rizik od dijabetesa.

U većini slučajeva, dijabetes tipa 2 povezan je s čimbenicima načina života, kao što su prekomjerna tjelesna težina, sjedilački način života ili nezdrava prehrana.

To se događa kada tijelo postepeno gubi sposobnost da obradi razinu šećera u krvi, što dovodi do visoke razine, koja može oštetiti organe tijela te značiti godine lošeg zdravlja.

I prethodne studije sugerirale su da mliječni proizvodi mogu imati zaštitni efekt za rizik od dijabetesa.

Nalazi se pojavljuju u najnovijem izdanju časopisa Diabetologia, u izdanju Europskog udruženja za dijabetes.

Izvor: cafe.ba

Foto: redorbit.com