KOMBINACIJA HRANE koja nam jamči mršavljenje

by | 27 svibnja, 2017

Mršavljenje nekima može biti prilično zahtjevan zadatak koji se u nekim trenucima čini nemogućim jer jednostavno ne mogu podnijeti glad, pa brzo odustaju od svake dijete.

No, i tome se može doskočiti – uz reducirani unos kalorija do granice koja vam je prihvatljiva, vrijedi obratiti pozornost i na kombinaciju namirnica koje sinergijski pojačavaju gubitak kilograma, pa evo nekih najčešćih primjera.

Bademi i grčki jogurt – neki vitamini, pogotovo A, D i E, najbolje se apsorbiraju kad ih se konzumira s masnoćama. Kako su bademi bogati vitaminom E, kalcijem i antioksidansima, a grčki jogurt je izvrstan izvor zdravih masnoća i vitamina D, kombinacija je sigurno dobitna.

Crvene paprike i piletina – crvene papričice i paprike uvelike pomažu kod gubitka kalorija te ga ubrzavaju, a našem tijelu pomažu da hranu pretvori u toliko potrebnu energiju. Tako u kombinaciji s piletinom (koja je bogata proteinima) čine jedan ukusan i zdrav obrok.

Jaja i povrće – naime, jaja ubrzavaju apsorpciju karotena (pigmenta koji daje boju povrću), pa stoga u kombinaciji sa svježim povrćem čini dvostruko jače sredstvo za lakši gubitak kilograma.

Kukuruz i mahunarkeprehrana bogata mahunarkama uvelike ubrzava proces gubitka kilograma, a kukuruz, koji također sadrži škrob, pomaže da zadržimo vitku liniju, dok istovremeno čini čuda za naš imunitet i probavni sustav.

Losos i šparoge – losos je prepun zdravih omega-3 masnih kiselina, dok su šparoge prepune proteina i vlakana te nam pomažu u lakšem gubitku vode iz tijela. Najbolje su kad se pripremaju u pećnici na laganoj temperaturi ili kad su kuhane na pari.

Špinat i avokado – obje ove namirnice sadrže velike količine vitamina i minerala, a ako ih koristite kao glavne zvijezde svojih salata, to će vašem tijelu donijeti nevjerojatne koristi. Također, špinat je savršen i u kombinaciji s maslinovim uljem, dok je avokado idealno konzumirati uz ribu, kruh od cjelovitih žitarica i meso peradi.

Zeleni čaj i limun – zeleni čaj sadrži katehine, koji su izrazito moćni antioksidansi, a sve prednosti limuna ne moramo više ni nabrajati. Ipak, postoji još nešto u čemu je limun vrlo dobar – a to je razbijanje katehina iz zelenog čaja, zbog čega su još lakše probavljivi i zbog čega se kilogrami brže tope.

IZVOR: MTV.COM.HR